Контраст
Шрифт

«На Рівненщині виявлено черговий «клондайк» добувачів бурштину. Учасників затримано», - Арсен Аваков (ФОТО)

clock
13.07.2016 08:00

Місця незаконного видобутку бурштину були розташовані на території боліт у заповіднику Рівненської області. Про це сьогодні, 13 липня, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За словами міністра, бурштиновий «клондайк» та броньовану техніку було виявлено за допомогою беспілотників спепцпідрозділу поліції «Дніпро – 1». При проведенні аеророзвідки копачі, які мали при собі вогнепальну зброю, відкрили прицільний вогонь по дронах та збили два з трьох апаратів.

«Сьогодні під ранок спецпідрозділ Нацполіції зайшов на віддалені острова Рокитнівського району Рівненської області. Затримано групу старателей, які чинили опір поліції. Вилучено броньований гусеничний тягач», - зазначив Арсен Аваков.

За словами глави МВС, видубувачі зараз намагаються організувати місцеве населення на захист «бурштинової мафії».

«МВС не допустить «влади» бурштинової вотчини всередені країни. Ми налаштовані рішуче та закликаємо місцеве населення не вестися на провокації бандитів», - зауважив міністр, додавши, що у разі необхідності, до місця незаконного видубутку «сонячного каміння» будуть направлені підрозділи Національної гвардії України та поліції.

Арсен Аваков закликав колег з інших міністерств як найшвидше внести законопроект, який регулюватиме питання видобутку бурштину.

Нагадаємо, що вчора Арсен Аваков наголосив на необхідності нормативного врегулювання бурштинового видобутку на державному рівні. Раніше за організацію бурштинової ОЗГ було затримано заступника прокурора Рівненської області.

Департамент комунікації МВС України

 

 

Схожі матеріали
Діяльність