Місія ЄС високо оцінила процес переатестації у Нацполіції (ФОТО)

clock
08.06.2016 07:38

Про це повідомив старший радник з питань спеціальної перевірки Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) Рафал Замжицький. За його словами, місія спостерігатиме за процесом атестації у Чернігові та Черкасах.

Повідомляється, що реформування таких інституцій як поліція має певні виклики. Саме тому, задля удосконалення процесу та усунення недоліків, переатестацію було на місяць припинено. Консультативна місія ЄС виступила в якості спостерігача цього процесу, привітавши досягнутий прогрес.

«Ми розуміємо, що наші партнери в Україні хочуть бачити миттєві результати. Але ми вже наголошували: цей процес потребує певного часу», – сказав Рафал Замжицкий.

За його словами, наразі процес вдосконалюється, варто відзначити і склад атестаційних комісій.

«Ми маємо відчуття, що члени комісії були відібрані з урахуванням досвіду й обізнаності щодо роботи поліції, політичної, економічної та кримінальної ситуації у відповідних регіонах. Ми і надалі підтримуватиме цей процес», – підкреслив старший радник КМЄС, додавши, що внесок міжнародних експертів в переатестацію підвищує довіру до цього процесу.

КМЄС спостерігатиме за переатестацією поліцейських протягом найближчих місяців. Наступний етап спостереження у Чернігові та Черкасах цього тижня.

Нагадаємо, за статистикою, яку озвучив очільник МВС Арсен Аваков, переатестація «відсіває» до 30% керівного складу поліції. За його словами працівникам, поновленим судами, у новій поліції місця не буде.

Департамент комунікації МВС України

за матеріалами EUAM Ukraine

http://www.euam-ukraine.eu/ua/public_information/news/1064/

Схожі матеріали