Міністри внутрішніх справ України та Фінляндії підписали спільну заяву (ФОТО)

clock
31.03.2016 12:37

Сьогодні, 31 березня, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зустрівся з делегацією міністерства внутрішніх справ Фінляндії на чолі з міністром Петтері Орпо, котра завітала до Києва у межах робочого візиту.

Очільник МВС України подякував Фінському Уряду за системну підтримку євроінтеграційних прагнень України. Він відмітив, що умови забезпечення правопорядку і безпеки у Фінляндії й Україні принципово різняться, однак підтримка фінських колег дуже важлива.

«Наша реформа проходить в особливих умовах, у стані війни», – підкреслив глава МВС України. За його словами, військові дії на сході країни спричиняють виникнення цілої низки ускладнень. Однак, попри всі перепони, правоохоронне відомство цілеспрямовано рухається шляхом реформ.

Міністр внутрішніх справ Фінляндії Петтері Орпо відмітив, що завітав до України вперше. Для нього було важливо під час цього робочого візиту побувати в Харкові – місті, де вдалося зупинити агресію і уникнути військового протистояння із сепаратистами.

Петтері Орпо зазначив, що Фінляндія підтримує Україну в її прагненні до Європи і готова надавати всіляку допомогу і в процесі євроінтеграції загалом, і в проведенні реформи правоохоронної системи зокрема.

«Ми дуже задоволені візитом і рівнем дискусії, розпочатої з вашими експертами, – сказав Петтері Орпо. – Ми готові запропонувати співпрацю в сферах забезпечення внутрішньої безпеки і управління кордонами. Оскільки цей візит передує візиту на найвищому рівні, можливо ці питання співпраці будуть включені до порядку денного зустрічі президентів наших країн».

Керівник МВС Фінляндії високо оцінив процеси, які відбуваються в українській поліції. Але він підкреслив, що якісні реформи потребують багато часу і зусиль.

Представник поліції Фінляндії Кауко Аалтомаа зазначив, що процес реформування фінської поліції розпочався одразу після завершення Другої світової війни і триває постійно: лише за останні шість років пройшло три реформи.

Петтері Орпо зауважив, що й в Україні реформування правоохоронної системи триватиме багато років. Міністр МВС Фінляндії також підкреслив, що в процесі реформування і побудови ефективної правоохоронної системи питання якості набагато важливіше питання кількості. Особливо це стосується відбору людей в поліцію.

Під час зустрічі міністри внутрішніх справ України і Фінляндії підписали спільну заяву про співробітництво правоохоронних відомств.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали