Миколаївські гвардійці взяли участь у міжнародних навчаннях Sea Breeze (ФОТО)

clock
19.07.2016 13:45

18 липня 2016 року на Миколаївському полігоні «Широкий лан» розпочалася берегова фаза спільних україно-американських навчань Sea Breeze - 2016. Навчання будуть проходити у Північно-Східній частині Чорного моря, Одеській та Миколаївській областях та триватимуть до 30 липня.

Навчання проводяться щорічно з 1997 року з метою підготовки та накопичення бойової готовності ВМС ВСУ України, але вони є відкритими для інших країн.

Від української сторони, окрім підрозділів Збройних сил України та морської піхоти, до навчань також залучені підрозділи Національної гвардії України, а саме - військовослужбовці військової частини 3039.

Цього року у навчаннях братимуть участь більш ніж 25 кораблів, катерів та судів забезпечення України, США, Туреччини та Румунії.

Організатори навчань запевняють, що Sea Breeze - 2016 буде більш масштабним у порівнянні з минулими роками, особливо - береговий компонент навчань. Спеціальна багатонаціональна тактична група проведе операцію «у кризовому регіоні» за стандартами НАТО за участю підрозділів Національної гвардії, Збройних сил України та країн - партнерів.

На протязі навчань нацгвардійці візьмуть участь у відпрацюванні морського та повітряного десантування, подоланні водної перешкоди із залученням інженерних підрозділів, прикриття повітряної висадки десанту та інших індивідуальних та спільних елементах Sea Breeze – 2016.

Прес-служба НГУ

 

Схожі матеріали