Контраст
Шрифт

МВС передало старовинний палац Бадені у власність львівської громади (ФОТО)

clock
25.05.2016 14:11

Про це сьогодні, 25 травня, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Відповідне рішення було підтримане на засіданні Кабміну.

За словами міністра, тяганина навколо цього питання тривала близько 20 років, проте лише зараз вдалося досягнути згоди і «бюрократи шести відомств здалися».

«Тепер палац буде використовуватися, як належне: він стане туристичним центром, відреставрованим музейним комплексом, буде берегти історію свого часу і міста та радувати гостей», - зазначив очільник міністерства, додавши, що це рішення Уряду – історичне.

Палац Бадені розташований у місті Буськ Львівської області. Його збудували у 1810 році і до 1876 він служив резиденцією вельможих осіб. У 1876 маєток став належати графу Бадені. Після Другої світової війни він перейшов у власність держави, і міністерство оборони СРСР розмістило там казарми.

Військова частина була розформована у 2004 році. Близько пяти років маєток був порожнім, але потім його передали на баланс Міністерства внутрішніх справ. У 2009 році МВС планувало зробити у ньому пункт для нелегальних мігрантів, однак цей задум не вдалося реалізувати через тиск та супротив громадськості. 

 

Департамент комунікації МВС України

 

 

Схожі матеріали
Діяльність