Контраст
Шрифт

МВС оскаржить в апеляційному суді рішення за позовом О. Тягнибока (ВІДЕО)

clock
09.02.2016 14:58

Рішення Печерського суду поки не набрало законної сили. Після отримання повного тексту рішення відомство планує його оскаржити. Про це сьогодні, 9 лютого, повідомив директор Департаменту юридичного забезпечення МВС України Денис Горбась.

За його словами, Печерський суд м. Києва задовольнив позовну заяву Олега Тягнибока до МВС і його глави Арсена Авакова частково. Зокрема, недостовірними були визнані лише окремі уривки фраз міністра внутрішніх справ, проголошені ним на брифінгу в МВС 31 серпня минулого року. У зв'язку з цим судом винесено рішення про необхідність проведення брифінгу для спростування вказаних фраз.

Денис Горбась зазначив, що на сьогоднішній день судом було проголошено лише вступну і резолютивну частину рішення, тож мотиви, якими керувався суд, стануть відомі трохи згодом. Наразі це рішення ще не набрало законної сили. Відтак після отримання в установленому порядку повного тексту судового рішення у МВС планують подати апеляційну скаргу на нього.

За словами керівника підрозділу МВС, позиція представників відомства в суді полягала в тому, що судження, висловлені на брифінгу, були оціночними. На переконання правників МВС, міністр внутрішніх справ України у тій частині виступу, де, на думку позивачів, було поширено недостовірну інформацію, не давав твердження про конкретні факти, а давав свою критичну політичну оцінку діям окремих політиків, зокрема – і лідера політичної партії "Свобода" Олега Тягнибока.

Директор Департаменту юридичного забезпечення МВС Денис Горбась нагадав, що відповідно до чинного законодавства, оціночні судження не можуть бути спростовані і не підлягають доведенню. Печерський суд столиці частково погодився з позицією представників правоохоронного відомства.

"Ми свої переконання продовжуватимемо відстоювати в суді апеляційної інстанції", – зазначив Денис Горбась.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність