Канада і надалі допомагатиме готувати українських патрульних (ФОТО)

clock
26.05.2016 10:44

Про це сьогодні, 26 травня, під час зустрічі із міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук.

За його словами, Уряд Канади має намір посилити співробітництво та надати допомогу для потреб Національної поліції України. Посол зазначив, що наразі опрацьовується питання щодо продовження фінансування проекту реформування Нацполіції. Очікується, що відповідне рішення буде прийняте у червні цього року.

«Ми розуміємо високу ефективність цієї реформи та необхідність сталої підтримки. Ми прийняли рішення про тимчасове спрямування необхідного фінансування на навчання патрульних поліцейських», - зазначив Роман Ващук. 
У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зауважив, що Канада є стратегічним партнером України. "Ми цінуємо підтримку наших канадських колег у процесі реформування МВС та покладаємо надії на подальше поглиблення співпраці", - підкреслив очільник міністерства.

У період з 2014 по 2016 рік Канада надала на реформування поліції близько п’яти мільйонів канадських доларів. У рамках цієї програми підтримки було передано 2160 нагрудних відеокамер, 1359 комплектів форми та інша допомога. Також проведено навчання для керівників обласних управлінь Нацполіції та їх заступників.

Нагадаємо, що 17 грудня 2015 року відбулась церемонія передачі патрульній поліції України сертифікатів на отримання понад тисячі комплектів поліцейської форми та майже півтори тисячі персональних відеокамер.
Також у червні минулого року Канада прийняла рішення про виділення 5 млн. канадських доларів на проведення тренувальної поліцейської місії для нової патрульної поліції України.


Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали