Контраст
Шрифт

Головна реформа повинна відбутися у свідомості громадян – Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
10.02.2016 12:34

Про це глава МВС заявив сьогодні, 10 лютого, під час засідання колегії МВС та Мін'юсту «Від нової поліції до нової юстиції та безпеки громадян».

У засіданні взяли участь Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр юстиції України Павло Петренко, перший заступник глави МВС Ека Згуладзе, глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе, керівники інших центральних органів виконавчої влади іноземні дипломати.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, метою засідання стала необхідність окреслення кола реформ, запланованих на 2016 рік. Здійснення цих реформ, зміни в країні відбуваються в дуже непростій ситуації війни.

Арсен Аваков нагадав, що майже рік тому українські війська залишили Дебальцеве. Вчора виповнилася річниця з дня загибелі керівника Дебальцівського відділу міліції Євгена Юханова. А позавчора, 8 лютого, нові патрульні Херсона присягнули на вірність Україні. Серед них – мешканка Дебальцевого Тетяна Нервіт, яка тепер відбудовуватиме нову країну.

"Це важливі речі, які лежать в основі всього: це зміни у свідомості людей. Це головна реформа, яку ми повинні здійснити", – підкреслив Арсен Аваков.

Він нагадав, що Херсон став дванадцятим містом, де з'явилися патрульні. До кінця року вони вийдуть на вулиці 29 міст, а також прийдуть у невеликі міста, як це відбулося нещодавно у м. Біла Церква Київської області.

Глава МВС зазначив, що до кінця року у відомстві планують у повному обсязі завершити проект поліцейського спецпідрозділу КОРД. Цей проект триває при підтримці правоохоронних органів США і Канади. Окрім того, попереду – реформа кримінального блоку поліції, а також завершення кадрової переатестації всього складу підрозділів поліції.

За словами глави МВС, за короткий проміжок часу команда, яка здійснює реформи у відомстві, створила атмосферу, в якій реформи здійснюються крок за кроком.

"Дуже важливо, щоб у 2016 році ми ці речі закріпили. Ми повинні дійти до логічного завершення цілого потоку реформ", – підкреслив Арсен Аваков.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність