Глава МВС: відомство і підконтрольні йому центральні органи виконавчої влади очікує низка серйозних змін (ФОТО, ВІДЕО)

clock
10.02.2016 14:29

Одною з найбільш серйозних стане реформа Державної служби з надзвичайних ситуацій. Крім того, важливі зміни відбудуться в діяльності прикордонної і міграційної служб. Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив сьогодні, 10 лютого, під час спільного засідання колегії МВС і Мін'юсту.

Глава МВС зупинився на основних аспектах реформи відомства, які стосуються змін у поліції, Нацгвардії, ДСНС, міграційній службі.

Зокрема, згідно з планом лібералізації візового режиму Європейським Союзом, у Державній міграційній службі створена єдина інформаційно-аналітична система управління міграційними процесами. Бази даних були адаптовані до європейських стандартів. Також була розроблена система верифікації, яка дозволила громадянам отримувати закордонні паспорти з безконтактним електронним носієм інформації.

Крім того, у 2016 році розпочинається процес реформування Державної служби з надзвичайних ситуацій. Необхідність змін засвідчили ситуації на межі зіткнення у зоні АТО, а також під час ліквідації крупних пожеж.

"Ми плануємо найближчим часом винести на Кабінет міністрів стратегію змін. Це дуже важливий напрямок. Майже 70 тисяч людей працюють у цьому відомстві, і дуже часто від них залежить дуже багато", – зазначив Арсен Аваков.

За його словами, наразі реалізується стратегія змін у Державній прикордонній службі і концепція інтегрованого керування кордоном. Тривають проекти з облаштування українсько-російського кордону і морського узбережжя ("Європейський вал" і "Морська стіна").

У перспективі ДПС має стати цивільною сервісною службою,дружньою до людей, і позбутися частини невластивих їй функцій, які відійдуть до Національної гвардії і Збройних Сил України.

"Звичайно, всі новації, які ми пропонуємо, вимагають кількох речей: волі (не лише нашої команди реформ), волі і підтримки суспільства, єднання усіх гілок влади, підтримки наших партнерів", – зазначив Арсен Аваков.

Департамент комунікації МВС України  

Схожі матеріали