Для боротьби з корупцією необхідні юридичні інструменти – Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
21.01.2016 11:42

Міністр внутрішніх справ України зазначив, що об'єднання зусиль всіх органів, відповідальних з протидію корупції, дозволить не дати уникнути відповідальності винним особам через те, що їхні дії знаходяться "на межі" повноважень різних правоохоронних органів.

Про шляхи подолання корупції в державі йшлося сьогодні, 21 січня, на нараді керівників правоохоронних органів під головуванням Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

За словами глави МВС України Арсена Авакова, представники різних правоохоронних органів зіткнулися із ситуацією, що деякі кримінальні провадження не доведені до логічного завершення через "інституційну неспроможність" – ситуацію, коли дії винних осіб знаходяться на межі повноважень кількох правоохоронних органів, хоча для решти громадян ці злочини є начебто очевидними.

"Ми повинні зробити повну координацію між усіма, щоб на ось цих "перехідних кордонах" ніхто не зіскочив убік. Це фундаментальна річ", – наголосив Арсен Аваков.

Він зазначив, що для вирішення проблеми слід сформулювати запити, які є у правоохоронних структур, довести ключові кримінальні провадження до результату, а для цього – звертатися до парламенту і отримати необхідні інструменти.

Арсен Аваков нагадав, що деякі резонансні справи вже доведені до суду, зокрема – стосовно екс-очільника ДСНС України Сергія Бочковського. Однак є і значний масив кримінальних проваджень, що не розслідуються через інституційну неспроможність, – зокрема і через те, що вони перебувають на межі повноважень кількох правоохоронних органів.

"Нам потрібні юридичні інструменти, які дозволять нам рухатися далі", – зазначив глава МВС. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали