Бійці Нацгвардії провели масштабні навчання у Одесі (ФОТО, ВІДЕО)

clock
20.05.2016 09:18

В Одесі завершилися навчальні збори Нацгвардії, протягом яких бійці вдосконалили тактичну та вогневу підготовку в умовах, максимально наближених до бойових.

За легендою навчань, на автоколону бійців Нацгвардії нападають диверсанти. Гвардійці йдуть у наступ, долаючи встановлені перешкоди. Щоб пройти заміновані споруди без втрат, групі піротехніків доводиться їх підривати, після чого гвардійці прочісують територію та нейтралізують ворога.

«Під час занять особового складу модулюються максимум небезпек, щоб командири навчилися правильно оцінювати обстановку та приймати рішення, а підрозділи – правильно діяти», – розповів заступник командувача Національної гвардії України Валерій Рудницький.

Гвардійці окремого загону спеціального призначення показали своє вміння володіти зброєю, тактичні навички та напрацювання. Снайпери продемонстрували парну роботу з прикриття підрозділу, використовуючи балістичний калькулятор. Штурмова група провела зачистку будівель, працюючи у бойовому злагодженні до десяти чоловік. Усі елементи, показані на занятті, взяті з бойового досвіду, набутого бійцями в зоні проведення антитерористичної операції.

Також для учасників зборів провели інструктивно-методичне заняття, на якому продемонстрували порядок дій штабу, чергового підрозділу та резерву військової частини при отриманні раптового сигналу тривоги.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали