Арсен Аваков зустрівся з представниками Світового Конгресу Українців (ФОТО)

clock
26.08.2016 14:51

Сьогодні, 26 серпня, міністр внутрішніх справ привітав представників світової української діаспори з ювілейною річницею незалежності України. Арсен Аваков подякував співвітчизникам за підтримку реформування правоохоронної системи та висловив надію на подальшу плідну співпрацю.

Представництво Конгресу у Києві реалізувало гуманітарну ініціативу, завдяки якій правоохоронці отримали 21 тисячу аптечок невідкладної допомоги. 30 тисяч поліцейських та бійців Нацгвардії пройшли тренінги з тактичної медицини, організовані діаспорою. За підтримки Конгресу понад 70 гвардійців пройшли лікування та реабілітацію у Словаччині, Хорватії, Німеччині, Ізраїлі, Швеції, Туреччині, США, Угорщині, Словенії, Литві, Польщі, Греції, Грузії. Наразі 15 психологів МВС перебувають в Хорватії на навчанні.

«Світовий Конгрес Українців є потужним чинником підтримки Української держави у світі. Закликаю вас до ще активнішої взаємодії», – наголосив Арсен Аваков.

Лобіювання питань виділення допомоги нашій державі від урядів демократичних держав, поширення правдивої інформації щодо процесів в Україні, організація лікування та реабілітації українських військовослужбовців за кордоном – ті напрямки, у яких підтримка діаспори є неоціненною.

«Відзначу допомогу з боку Сполучених Штатів у рамках реалізації цілої низки проектів. Відомо, що Уряд США вживає усі можливі заходи задля допомоги нашій країні», – сказав міністр внутрішніх справ.

В умовах розв’язаної Росією проти України гібридної війни застосовується надзвичайно потужна пропагандистка зброя, що має серйозні ідеологічні, фінансові та медійні ресурси.

«Ефективно протидіяти цій атаці за кордоном, доносячи світові істинний стан речей – є нашим спільним завданням», – звернувся до діаспори очільник міністерства. 

Саме завдяки підтримці Конгресу вдалося зробити реформаторські кроки, завдяки яким довіра громадян до поліції зросла до 42%, відсіяно при переатестації 30% старих керівників та виховується нове покоління правоохоронців.

В свою чергу, представники Світового Конгресу Українців запевнили, що і надалі займатимуться проектами, визначальними у розбудові демократичного суспільства.

«Сприяти єдності та представляти інтереси українського народу у всьому світі, підтримувати незалежність, територіальну цілісність, національну ідентичність та економічний розвиток України ­– наші базові принципи», – повідомив Президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій.

Наприкінці зустрічі Арсен Аваков запевнив представників діаспори, що Міністерство цілком відкрите до взаємодії у рамках Меморандуму про співпрацю між Кабінетом Міністрів України та Світовим Конгресом Українців, що був укладений 28 червня 2014 року.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали