Арсен Аваков вручив державні нагороди та відомчі відзнаки бійцям АТО (ФОТО, ВИДЕО)

clock
15.02.2016 15:30

15 лютого у Міністерстві внутрішніх справ відбулося нагородження працівників Національної поліції та військовослужбовців Національної гвардії, які проявили мужність і героїзм під час боїв за Дебальцево. Відзначені були також двоє волонтерів.

Вітаючи зібрання, Арсен Аваков наголосив, що не можна забувати, як працювали під час Дебальцевської операції правоохоронці і нацгвардійці. Попри всі катаклізми й зміну настроїв у суспільстві, їхній військовий подвиг заслуговує поваги й визнання. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто поліг під Дебальцевим.

Міністр внутрішніх справ подякував учасникам тих запеклих боїв за віддану службу, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, і вручив їм заслужені нагороди: орден «Данила Галицького», ордени «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня, медалі «Захиснику Вітчизни», а також відзнаки МВС України.

Вдячність бійцям висловив і заступник Голови – керівник патрульної поліції Національної поліції України Олександр Фацевич. Колишній командир спецпідрозділу «Світязь» зауважив, що про Дебальцівську, Іловайську операції, як і про інші бої, у яких брали участь підрозділи Національної гвардії, батальйони і зведені загони правоохоронного відомства, повинні знати всі. «Ми воюємо із сильним противником. І воюємо гідно саме завдяки хорошим бійцям», – наголосив Олександр Фацевич.

Начальник департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Ілля Кива, який теж був учасником боїв за Дебальцево, звернувся до присутніх із закликом не припиняти боротьбу із ворогом. «Війна, яка прийшла на нашу землю, принесла багато горя й болю. Вона забирає кращих із нас. Вона робить тих, хто бере у ній участь, сильнішими й чеснішими, – сказав він. – І ми мусимо присягтися пам’яттю своїх товаришів, які полягли, що не припинимо боротьби з тим злом, яке є на території України, як зовнішнім, так і з внутрішнім ворогом».

Цього дня цінні подарунки із рук міністра внутрішніх справ України отримали й волонтери Наталя Воронкова та Діна Макарова. Арсен Аваков подякував їм і всім волонтерам за теплоту і точність, з якою вони допомагають правоохоронцям і військовослужбовцям у зоні АТО.

Департамент комунікації Міністерства внутрішніх справ

Схожі матеріали