Контраст
Шрифт

Арсен Аваков: Реформа МВС України - це ключова, візуальна реформа в країні (ФОТО, ВІДЕО)

clock
04.02.2016 15:12

Сьогодні, 4 лютого, Міністр внутрішніх справ України провів робочу зустріч з представниками Консультативної Місії ЄС з реформування сектора громадянської безпеки в Україні.

За підсумками обговореннях ходу реформи правоохоронної системи України та перспектив подальшої співпраці, сторони домовилися про створення спільних робочих груп за окремими напрямками діяльності МВС та про надання різнобічної допомоги з боку ЄС. Крім того, прийнято рішення, що представники Консультативної Місії будуть працювати не тільки у столиці, але й у двох обласних центрах - Харкові та Львові.

У зустрічі взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Перший заступник глави МВС Ека Згуладзе, Глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе. Консультативну Місію ЄС представляли глава Місії з реформування сектора громадянської безпеки в Україні Кястутис Ланчінскас і керівник цивільних операцій ЄС в сфері кризового врегулювання Кеннет Дін.

 

Міністр внутрішніх справ зазначив, що реформа МВС України - ключова, візуальна реформа в країні, яку бачать всі, це масштабна, складна реформа, яка стосується кожного громадянина. Він підкреслив значимість реформи правоохоронної системи для суспільства і подякував представникам Консультативної Місії за допомогу в її проведенні.

За словами глави відомства, 2016 рік буде показовим для суспільства - вкрай важливо зберегти темп і динаміку у продовженні реформи, тому Україна зацікавлена у подальшій допомозі європейських партнерів.

«Ми зацікавлені в отриманні як теоретичних знань, так і практичного досвіду", - сказав Аваков. Міністр зазначив, що МВС має намір найближчим часом сконцентрувати увагу на роботі міграційної служби та служби з надзвичайних ситуацій.

Зі свого боку керівник цивільними операціями ЄС Кеннет Дін зазначив, що його відомство планує продовжити співпрацю з МВС. Він підкреслив, що мандат Консультативної Місії був переглянутий і змінений відповідно до стратегії реформи правоохоронної системи України.

«Відтепер ми плануємо приділяти більше уваги проведенню кримінальних розслідувань, забезпечення громадського порядку та комунікаціям. Представники Консультативної Місії будуть працювати у Харкові і Львові. Для нас дуже важлива співпраця з міністерством і ми зацікавлені в ній », - зазначив Кеннет Дін.

За підсумками обговореннях ходу реформи, сторони домовилися про створення спільних робочих груп з окремих напрямків діяльності МВС, і про надання різнобічної допомоги ЄС в реформуванні правоохоронних органів України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність