Контраст
Шрифт

Арсен Аваков: Хмельницька область - четверта, де вже діють Патрульні групи швидкого реагування (ФОТО, ВІДЕО)

clock
02.07.2016 15:40

Раніше ці підрозділи запрацювали у Київській, Харківській та Львівській областях. Кожна група швидкого реагування закріплюється за відповідною зоною і здійснює безперервне патрулювання за певним маршрутом. Про це сьогодні, 2 липня, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Відсьогодні у Хмельницькій області запрацювала нова функціональна штатна структура відділів і відділень поліції, яка передбачає створення підрозділів швидкого реагування. Територію області буде патрулювати 33 групи швидкого реагування», - зазначив Арсен Аваков.

За його словами, кожна група складатиметься з двох поліцейських, вона буде оснащена автомобілем із сучасними засобами зв’язку, а також планшетами, які надаватимуть поліцейським оперативний доступ до електронних масивів НПУ та МВС. Групи будуть нести чергування в цілодобовому режимі у 4 зміни по 12 годин кожна.

Також міністр розповів, що території  кожного району області поділені на зони забезпечення правопорядку, а кожна група швидкого реагування закріплюється за відповідною зоною і здійснює безперервне патрулювання за певним маршрутом.

Окрім цього, поліцейські будуть виконувати функції превенції: проводити профілактичну роботу з особами, які перебувають на адміністративному обліку, надавати допомогу населенню, здійснювати комунікацію з територіальними громадами, контролювати дотримання Правил дорожнього руху.

«Такий широкий спектр повноважень дозволить максимально наблизити поліцейський сервіс до населення і надати допомогу в невідкладних випадках - до прибуття оперативної бригади, медичної допомоги або рятувальників», - додав очільник міністерства.

Нагадаємо, що сьогодні глава Нацполіції Хатія Деканоідзе презентувала роботу груп реагування патрульної поліції на Хмельниччині.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність