Контраст
Шрифт

Арсен Аваков: «Ми будемо підтримувати поліцейських, які реагуватимуть на грубі правопорушення» (ВІДЕО)

clock
08.02.2016 17:47

Про це міністр внутрішніх справ повідомив сьогодні, 8 лютого,  після відкриття патрульної поліції у Херсоні. Так Арсен Аваков прокоментував нічну погоню зі стріляниною, яка сталася в Києві в ніч на 7 лютого. Нагадаємо, четверо юнаків на автомобілі марки BMW, рухаючись в межах міста зі швидкістю майже 190 км/год, не реагували на вимоги поліцейських зупинитися. Аби зупинити автомобіль порушників, який міг становити загрозу життю випадкових перехожих, патрульним довелося застосувати зброю.

«Так, є емоція, так, це перший раз, коли нова поліція застосувала зброю і, на жаль, загинула людина. Але вона загинула не через поліцейських, а тому, що перебуваючи у неадекватному стані, ці хлопці спричинили таку ситуацію», - наголосив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Також очільник МВС зазначив, що поліція – це силовий орган. Відтак в подібних випадках, коли автомобіль рухається зі швидкістю 190 км/год в межах міста, ігнорує попередження з боку патрульних і втікає від нарядів поліції, – зброя буде застосовуватися. Правомірність її застосування – тепер має встановити прокуратура.

«Що стосується застосування зброї, то, відповідно до законодавства, щоразу в таких випадках прокуратура проводить перевірку. Так само буде й зараз», - наголосив Арсен Аваков.  

Водночас Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе додала, що цей інцидент – один із тих, коли поліція повинна була діяти саме так, як діяла: «Є випадки, коли поліція має бути жорсткою. За законом – у них є таке право. А що стосується підтримки суспільства, то вже у багатьох містах, де запрацювала патрульна служба, ця підтримка є».

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали
Діяльність