900 тисяч гривень збитків – судитимуть колишніх посадовців Луганської облдержадміністрації та держпідприємства

clock
26.10.2021 13:40

Експосадовці розробили схему привласнення коштів обласного бюджету, які були виділені на проведення робіт з охорони природного навколишнього середовища.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Луганській області, упродовж 2018 року зловмисники уклали низку договорів на виконання природоохоронних заходів відповідно до регіональної програми. Кошти на їх проведення виділялися з обласного бюджету.

З метою їх заволодіння до офіційних документів вносилися недостовірні відомості про обсяг виконаних робіт та їх вартість. Внаслідок такої діяльності на той час керівника одного з управлінь ОДА та його спільника – директора державного геологічного підприємства, було завдано збитків на майже 900 тис. грн.

На підставі отриманих доказів слідчі обласної поліції склали обвинувальний акт стосовного колишніх посадовців. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт за погодженням із Луганською обласною прокуратурою скеровано до Сєвєродонецького міського суду.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України
 

Схожі матеріали