50 тисяч гривень за дозвіл на проведення спортивних змагань – на Харківщині затримали т.в.о голови ОТГ

clock
10.08.2021 16:48

Посадовець вимагав неправомірну вигоду у громадянина. За гроші обіцяв дозволити проведення спортивних змагань на території громади одного з районів, що на Харківщині.

Учора, 9 серпня, оперативники управління стратегічних розслідувань у Харківській області з колегами-правоохоронцями затримали т. в. о. голови ОТГ на хабарі. Чоловік через посередницю отримав обумовлену суму неправомірної вигоди – 50 000 грн.  Посадовець затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Його спільниці вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Найближчим часом про підозру буде повідомлено і т.в.о. голови ОТГ.

Наразі слідчо-оперативні заходи тривають. Правоохоронці перевіряють причетність до вимагання та отримання коштів інших посадовців ОТГ. Досудове розслідування здійснюється слідчими Харківського районного управління поліції №2 за процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

 

Схожі матеріали