Контраст
Шрифт

5 000 доларів США за поселення людей похилого віку – поліція затримала на хабарі директора київського пансіонату

clock
28.04.2021 18:02

Посадовець вимагав неправомірну вигоду у громадян за видачу путівок до одного з київських пансіонатів, призначеного для проживання на повному державному утриманні самотніх громадян похилого пенсійного віку.

Сьогодні, 28 квітня, оперативники управління стратегічних розслідувань у місті Києві спільно зі слідчими Шевченківського управління столичної поліції затримали директора пансіонату, який вимагав та отримав 5 000 доларів США неправомірної вигоди за поселення до пансіонату. Гроші вилучили на місці.

Наразі директор пансіонату затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Перевіряється причетність інших осіб до «продажу» путівок у пансіонат.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Київської міської прокуратури.
За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність