Контраст
Шрифт

43 браконьєрських пастки з уловом на понад 2 мільйони гривень – доба прикордонників Херсонського загону

clock
19.04.2021 10:15

Військовослужбовці Херсонського прикордонного загону патрулюють берегову смугу з метою підтримання прикордонного режиму та виявлення інших порушень законодавства України.

Учора, на узбережжі Джарилгацької затоки, прикордонники відділу «Скадовськ» спільно з представниками  рибоохоронного патруля виявили 43 креветкові ятери загальною довжиною майже 700 метрів, в яких знаходилось 35 000 рибин атерина, 20 000 рибин чорноморського бичка, 850 червонокнижних крабів, 40 рибин сайрана, 5 000 рибин ставриди, 50 рибин камбали та 950 000 чорноморської креветки. Дотримуючись статті 63 Закону України «Про тваринний світ» прикордонники випустили водні живі ресурси у природнє середовище. Загальна сума збитків завданих державі перевищила 2 мільйони 200 тисяч гривень.

Зауважимо, що з метою недопущення порушень режиму державного кордону, прикордонного режиму, а також для ефективної протидії незаконному вилову живих водних біоресурсів наразі тривають оперативно-профілактичні заходи «Узбережжя-2021». Вони проводяться у взаємодії з Держекоінспекцією, Держрибагентством та Національною поліцією і триватимуть до завершення періоду сезонної міграції та нересту водних живих ресурсів.

Нагадуємо, що за грубе порушення правил рибальства громадяни несуть адміністративну відповідальність та можуть бути оштрафовані на суму від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. А у випадку незаконного зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, громадяни несуть кримінальну відповідальність та можуть бути позбавлені волі на строк до трьох років.
 
 

Схожі матеріали
Діяльність