Контраст
Шрифт

165 тисяч гривень збитків під час ремонту камер в СІЗО на Закарпатті – ексначальник виправної установи постане перед судом

clock
13.09.2021 12:10

Обіймаючи посаду начальника, полковник внутрішньої служби погодив проведення ремонтних робіт на загальну суму понад один мільйон гривень, а надалі підписав акти виконаних робіт із завідомо неправдивою інформацією. Йому інкримінують зловживання службовим становищем та службове підроблення.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області з колегами-правоохоронцями встановили, що на згаданому ремонті було незаконно привласнено 165 тис. грн бюджетних коштів. На цю суму у відповідних актах виконаних робіт завищили їхні вартість та обсяг.

У червні 2021 року, на підставі отриманих доказів слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Львові за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомили про підозру на той час начальникові СІЗО. Тоді йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 180 тис. грн, яку підозрюваний вніс.

9 вересня, обвинувальний акт стосовно вже колишнього керівника спецустанови правоохоронці скерували до суду. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 366  (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність