150 рятувальників розпочали відновлювати житло жителям прифронтових районів Донбасу

clock
02.09.2021 12:00

З 01 вересня на Донеччині розпочались відновлювальні роботи житлових будинків, які були пошкоджені в результаті бойових дій. В прифронтову зону прибуло півтори сотні рятувальників з Львівщини, Рівненщини, Чернігівщини, Вінниччини, Кіровоградщини, Херсонщини та Івано-Франківщини, які вже розпочали роботи.

Підрозділи ДСНС перекривають дахи, відновлюють стіни та виконують інші будівельні роботи. Надзвичайники працюватимуть на території п’яти військово-цивільних адміністрацій: Сартанської, Мирненської, Мар’їнської, Авдіївської та Очеретинської. Крім приватних приватних будинків відновлять і об‘єкти соціальної сфери та критичної інфраструктури.

Представники Головного управління ДСНС України у Донецький області зустріли колег з інших областей та поділились досвідом роботи у прифронтових населених пунктах. Зазначимо, що всі надзвичайники забезпечені медичними аптечками та засобами індивідуального бронезахисту. Підрозділи ДСНС залучаються до проведення відновлювальних робіт на сході з 2015 року. Не зважаючи на те, що доводиться працювати у складних умовах та щодня ризикувати власним життям і нині вони продовжують допомагати постраждалим.

Досі на Донеччині залишаються сотні будинків, що зазнали значних пошкоджень в результаті ворожих обстрілів. Не всі мешканці мають змогу самостійно відремонтувати своє житло, тому часто допомогу надають державні установи. Приміром цьогоріч, будівельні матеріали для ремонтних робіт були придбані за кошти матеріального резерву Донецької області та передані громадянам на безоплатній основі.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали