Знищили зенітно-ракетний комплекс, викрили канал торгівлі людьми та переправника військовозобов'язаних за кордон: як минула доба у прикордонників

clock
12.02.2024 16:30

Прикордонники-аеророзвідники виявили позицію російських окупантів з оператором зенітно-ракетного комплексу. Скоригувавши FPV-дрон, захисники знищили вогневу точку та кілька окупантів.

Тим часом на Одещині правоохоронці викрили канал торгівлі людьми. 36-річному одеситу, який вербував та переправляв жінок за кордон, оголосили підозру.

Злочинну схему блокували під час спроби переправлення за кордон чотирьох дівчат. Спочатку їх рейсовим автобусом намагались вивезти до Молдови, а потім літаком до Італії. Чоловік знаходив потенційних "жертв" шляхом обману через знайомих під приводом працевлаштування на високооплачувану роботу за кордоном. Під час зустрічі з дівчатами обіцяв 300 доларів за годину, половину з яких вони мали віддати йому. Окрім того, чоловік брав на себе оформлення необхідних документів для виїзду за кордон.

Факти вербування жінок з метою залучення їх до надання інтимних послуг задокументовано оперативниками.Наразі фігуранта злочинної схеми затримано та повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 149 "Торгівля людьми" Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застосування застави.

А прикордонники Чопського загону ліквідували канал незаконного переправлення осіб призовного віку через українсько-угорський кордон.Переправники неодноразово організовували протиправну діяльність на різних ділянках держрубежу у межах Закарпатської області.

Правоохоронці встановили, що 63-річний закарпатець познайомився у місті Ужгород з майбутнім "клієнтом" та запропонував доправити його до Угорщини за грошову винагороду у розмірі 3500 доларів. За вказівкою переправника, чоловік самотужки дістався до міста Берегово, а звідти його автомобілем доправили до помешкання у селищі Вилок. Будинок знаходився за кількасот метрів від річкової ділянки кордону. У слушний момент "клієнт" мав подолати водойму вплав. При цьому, йому пообіцяли переправити речі до Угорщини, де він мав сплатити решту суми.

Переправника і "підопічного" затримали під час передачі першої частини коштів у сумі 1500 доларів. Разом з ними затримали пособника, який забезпечив плавця гідрокостюмом. Організатора незаконної схеми затримано в порядку ст.208 КПК України. Наразі йому винесено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". Тривають слідчі дії.

Загалом за добу 11 лютого західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 65 тисяч осіб та 15 тисяч транспортних засобів.

З України вибули 31 тисяча осіб. 19 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

До України прослідували 34 тисячі осіб, 30 тисяч з них - громадяни України.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали