Затримали учасників злочинної групи, що спеціалізувалися на замовних вбивствах

clock
09.01.2023 17:16

На початку грудня минулого року співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції отримали оперативну інформацію щодо підготовки до вчинення замовного вбивства. За даним фактом слідчі Головного слідчого управління Нацполіції розпочали кримінальне провадження.

У ході подальших заходів були встановлені учасники угруповання, ними виявилися двоє вихідців з іншої країни. Для цього вони спеціально орендували автомобілі, який в подальшому планували спалити, аби «замести» сліди злочину. Певний час вели спостереження за «об’єктом» та місцем його проживання. Також визначилися з датою «виходу на справу». Увечері 5 січня 2023 року планували вбити потерпілого із заздалегідь придбаної вогнепальної зброї, коли той повернеться додому.

Відтак, правоохоронці провели спецоперацію задля затримання учасників злочинного етнічного угруповання. 5 січня в Ірпені оперативники Департаменту стратегічних розслідувань, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції, прокурори Офісу Генерального прокурора за силової підтримки спецпризначенців ДСР затримали двох фігурантів. У них вилучили пістолет з глушником, гранати та фотографію своєї жертви.

Затриманим особам повідомлено підозри за ч. 2 ст. 15, п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. 

Правоохоронці встановлюють замовника та інших учасників, причетних до злочину. Слідство триває.

Національна поліція України

 

Схожі матеріали