Запорізькі поліцейські презентували фотопроєкт «Запоріжжя. Війна в об’єктиві»

clock
26.02.2023 13:15

За ініціативи ГУНП в Запорізькій області в обласному центрі молоді відбулось відкриття тематичної фотовиставки, присвяченої річниці героїчного протистояння Запорізького регіону ворожій навалі рф. 

За цей період тільки обласний центр зазнав понад 400 ракетних ударів. Унаслідок ворожих збройних атак в області загинуло 344 особи, у тому числі 21 дитина. Поранення отримали 939 осіб, 63 з них - діти. Органами досудового розслідування відкрито 2430 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів країни-терориста на території Запорізької області.

Захід відбувся за участі очільника поліції області Артема Киська та особового складу поліції. Серед запрошених - представники інших силових структур, громадських організацій, засобів масової інформації, гуманітарних хабів, а також жителі та гості міста.

Крізь об’єктиви фотоапаратів поліцейських та фотокореспондентів зафіксовано перебіг подій на підконтрольній Україні території Запорізької області з 24 лютого 2022 року і дотепер.

На виставковому майданчику представлені власні фото відділу комунікації ГУНП в Запорізькій області, а також роботи місцевих фотокореспондентів Олександра Прилепи, Дмитра Смолієнка та Катерини Клочко.

На 76 світлинах у моменті зафіксовано різні прояви війни: людська трагедія, воєнні злочини окупантів, робота поліцейських, які щодня стоять на варті безпеки цивільних громадян.

Керівник ГУНП в Запорізькій області Артем Кисько звернувся до присутніх: «Ми гідно вистояли цей рік , і я вдячний моїй поліцейській команді за сумлінну службу. Вдячний іншим силовикам, з якими разом ми тримаємо стрій. Тільки спільними зусиллями ми можемо подолати ворожу навалу рф, яка триває вже дев’ятий рік. Весь цей час українці разом пишуть сучасну історію нашої держави, а впродовж року повномаштабного вторгнення ми пишемо історію всесвітню. Поліція Запоріжжя не стоїть осторонь та бере участь у різноманітних проєктах, аби привернути світову увагу до подій у нашій країні. Правоохоронці різних підрозділів області також ввійдуть в історію цієї війни, через призму того, що вони бачили та бачать, виконуючи свої обов’язки під час війни».

Окремою локацією заходу стала презентація особовому складу поліції Запоріжжя та гостям фотовиставки авторської збірки оповідань Артема Киська «Некомбатанти». Для правоохоронця російсько-українська війна почалася 9 років тому на Донеччині. Свій бойовий досвід, спогади та враження він увічнив у книзі. Сьогодні кожен охочий зміг отримати примірник видання з особистим афтографом автора.

Відвідувачі фотовиставки ділились між собою враженнями від побачених світлин та щиро дякували всім організаторам за проведену роботу. Цей проєкт та подібні будуть уособленням нарадної пам’яті.

Національна поліція України

Схожі матеріали