За минулий рік у Івано-Франківську мобільна група з протидії домашньому насильству відреагувала на майже 2 тисячі викликів

clock
18.01.2022 12:37

Основні завдання працівників мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства - це оперативне та якісне реагування, надання комплексної допомоги постраждалим особам, а також проведення превентивної роботи з кривдниками.

Так, упродовж минулого року поліцейські відреагували на 1831 повідомлення, пов’язане з домашнім насильством. За результатами проведених перевірок підтверджено майже 800 таких фактів. Відносно 569 правопорушників складені адміністративні матеріали за ст. 173-2 КУпАП.

За цей період від домашнього насильства в Івано-Франківську постраждали 660 жінок, 127 чоловіків та 50 дітей.

З метою негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому, працівниками поліції винесено майже 600 термінових заборонних приписів стосовно кривдників та розпочато 16 кримінальних проваджень.

Основними завданнями працівників мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства є оперативне та якісне реагування, надання комплексної допомоги постраждалим особам, а також проведення превентивної роботи з кривдниками.

Мовчати про домашнє насильство не потрібно! Якщо ви стали жертвою або вам відома інформація про особу, щодо якої вчиняється насильство, - не зволікайте, а інформуйте поліцію за номером 102. 

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини

 

Схожі матеріали