За добу прикордонники затримали 17 осіб, які намагалися незаконно перетнути держкордон

clock
11.08.2023 16:10

Військовослужбовці Держприкордонслужби затримали двох осіб напідпитку, які намагалися підкорити прикордоння Рівненщини. На законну вимогу охоронців кордону про зупинку, водій не відреагував та пришвидшив рух. З метою зупинки транспортного засобу прикордонний наряд здійснив попереджувальний постріл з автоматичної зброї, що й зупинило зухвальців.

Надалі з’ясувалося, що обидвоє пасажирів є місцевими мешканцями, які мали явні ознаки алкогольного сп’яніння, а водій мотоцикла не мав відповідного права на керування цим видом транспорту.

За даним фактом на правопорушників склали протоколи за ст. 185-10 КУпАП, рішення за якими прийматиме суд.

Окрім цього на водія співробітники Нацполіції склали процесуальні документи за ст.130 та ст.126 КУпАП.

Також про інцидент прикордонники повідомили працівників найближчого Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.


На Одещині прикордонники Подільського загону, реалізуючи оперативну інформацію, затримали 7 чоловіків, які мали намір незаконно залишити територію України.

Групу осіб затримали за 2 км від кордону з Республікою Молдова. Жителі Одеської та Рівненської областей планували спочатку незаконно потрапити на територію РМ, а потім до однієї з країн Європейського союзу.

Як зʼясувалося, чоловіки слідували до кордону за заздалегідь прокладеним маршрутом, який їм надав «куратор». Зі слів затриманих, свого провідника вони знайшли в закритому телеграм-каналі. Вартість такої послуги для однієї особи складала 1,6 тисячі доларів США.

Чоловіки, щойно діставшись до вказаної точки на карті, одразу були затримані прикордонниками.

Стосовно затриманих складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скеровано до суду.

За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 17 осіб – 2 з них намагалися незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску, ще 15 були затримані поза визначеними пунктами перетину.

Крім того, на виїзд з країни не пропущено 2-х чоловіків, громадян України, оскільки прикордонники виявили ознаки підробки їхніх документів, які надають право на перетин кордону особам призовного віку. У діях чоловіків наявні ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали