Контраст
Шрифт

За добу до Пунктів незламності ДСНС звертаються за допомогою понад 6 тисяч осіб, - Денис Монастирський

clock
13.12.2022 18:04

Про це міністр внутрішніх справ України повідомив сьогодні, 13 грудня, під час зустрічі з делегацією надзвичайних та повноважних послів країн групи «Великої сімки» в Україні в одному Пунктів незламності. Іноземні гості побачили з чого традиційно складається Пункт незламності, функціонування яких забезпечує місцева влада, ДСНС і НПУ.  

«Ми вдячні країнам «Великої сімки» за підтримку органів системи МВС в поточному році, а саме за лідерство Німеччини у 2022 році та її докладені зусилля в зміцненні спроможностей наших органів. Очікуємо на пріоритети роботи послів країн «Великої сімки» на наступний рік, зокрема у сфері діяльності МВС України. Ми впевнені, що за головуванням Японії в 2023 році взаємодія з сектором безпеки буде на високому рівні. Наступний рік не буде легким для нашої країни, але ми рухаємось вперед до перемоги», - зауважив міністр внутрішніх справ України.  

За словами Дениса Монастирського, загалом в Україні функціонує понад 4 тисячі Пунктів незламності. Найбільшою  популярністю серед людей користуються мобільні пункти, які відвідують майже 90 % громадян. 

«Без перебільшення, пункти ДСНС є основою всіх Пунктів незламності в країні, яких вже понад тисячу одиниць на даний момент. Загалом в пунктах отримали допомогу півмільйона громадян, із них в Пунктах незламності ДСНС – 239 тисяч, куди в середньому за добу звертаються за допомогою понад 6 тисяч осіб. Також 900 аналогічних пунктів працює на базі поліцейських відділків і управлінь. Втім, існує потреба в розгортанні додаткових Пунктів незламності у кількості 1500 одиниць, але мінімальна вартість одного укомплектованого пункту 17 тисяч євро, тому розраховуємо на підтримку наших партнерів», - додав очільник МВС.  

   Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність