Контраст
Шрифт

За 9 місяців поліцейські опрацювали понад шість мільйонів звернень від громадян – Ігор Клименко

clock
24.11.2022 17:25

Про це повідомив Голова Національної поліції України, сьогодні, 24 листопада, підсумовуючи результати роботи поліції впродовж 9 місяців повномасштабного вторгнення росії.

«9 місяців ми боремося та не збавляємо обертів. Кожен на своєму місці робить все можливе та неможливе заради Перемоги», - наголосив Ігор Клименко.

За словами глави відомства, Національна поліція України продовжує цілодобово вартувати правопорядок та безпеку громадян.

За цей час поліцейські зареєстрували близько 237 тис. злочинів. У майже 114 тис. кримінальних правопорушень особам повідомлено про підозру.

Крім того, розпочато 45 190 кримінальних проваджень за фактами злочинів, вчинених військовослужбовцями рф та їх пособниками. В середньому, лише поліція реєструвала по 165 воєнних злочинів за добу.

Серед цієї кількості злочинів – більше 2 тис. кримінальних проваджень відкрито за колабораційну діяльність. 347 особам оголошено про підозру, 206 обвинувальних актів передано в суди.

Також Ігор Клименко повідомив, що поліцейські задокументували більше 58 тис. майнових злочинів, з яких понад 56 тис. – крадіжки. Майже 14 тис. підозрюваних осіб у вчиненні цих злочинах встановлено.

Голова Нацполіції підсумував результати розшукової роботи:

«Виявили під час перевірки на блокпостах 705 розшукуваних та майже 5 тис. підозрілих осіб, ймовірно причетних до незаконної діяльності. А також 2,6 тис. транспортних засобів, які перебували у розшуку. Знайшли 7718 зниклих дітей. 323 дитини ще розшукуємо. Всього внаслідок обстрілів та бойових дій 440 дітей загинуло та 847 травмовано».

Ігор Клименко наголосив на важливості роботи вибухотехнічних підрозділів з розмінування деокупованих територій:

«Оглянули більше 14,8 тис. га території в межах заходів із розмінування. Вилучили майже 147 тис. боєприпасів та понад 4,4 тонни вибухових речовин. Наші вибухотехніки знищили 48 тис. вибухонебезпечних предметів».

Також очільник Нацполіції розповів про зменшення кількості аварій на автошляхах у 1,8 рази та на 17% смертей на дорогах. В той же час зареєстровано понад 85,8 тис. ДТП, 2161 особа загинула внаслідок автопригод.

За час повномасшабної війни поліцейські активно протидіють інформаційним атакам ворога. «Заблокували понад 20 тис. ворожих інформканалів із загальною аудиторією більше 260 млн підписників», - повідомив Ігор Клименко.

Національна поліція України 

Схожі матеріали
Діяльність