Контраст
Шрифт

З території росії ворог продовжує обстрілювати прикордоння України

clock
13.08.2022 18:40

Учора, 12 серпня, ворог наніс вогневе ураження із застосуванням авіації, мінометів, великокаліберної стрілецької зброї, ствольної та реактивної артилеріїю.

Під ворожим вогнем опинилися Хотінська, Юнаківська, Есманьська, Шалигінська та Миколаївська громади Сумщини, Новгород-Сіверська, Семенівська і Сновська громади Чернігівщини та Золочівська громада Харківщини.

По Хотінській громаді вранці ворог вів вогонь з великокаліберних кулеметів, а згодом гатив з мінометів з боку російського населеного пункту єлізаветовка. Зафіксовано близько десятка прильотів 120 мм мін.

В першій половині дня окупанти в п’яти випадках з боку російських населених пунктів ніколаєво-дар’їно та суджа обстріляли територію Юнаківської громади з мінометів, САУ та РСЗВ «Град». Зафіксовано близько 65 вибухів.

Після обіду з території росії окупанти з літака здійснили 10 пусків некерованими ракетами по території Миколаївської та Хотінської громад. Внаслідок авіаудару  відбулося загоряння поля з пшеницею.

Водночас ворог з російського населеного пункту політотдєльчеськоє накрив територію Миколаївської громади вогнем з РСЗВ «Град», 45 приходів.

Двічі за добу окупанти з боку російського населеного пункту безимено накрили вогнем зі ствольної артилерії територію Золочівської громади Харківської області, що на межі з Сумщиною. Нараховано понад два десятки вибухів.

Надвечір протягом трьох годин росіяни розстрілювали прикордонні території Есманьської громади. Близько шести десятків боєприпасів від РСЗВ, мінометів та артустановки розірвалися на околицях населених пунктів громади. Внаслідок попадання снарядів пошкоджено приватні домогосподарства.

По Шалигінській громаді росіяни зі своєї території відкривали вогонь із САУ та РСЗВ «Град», всього понад пів сотні вибухів.

На Чернігівщині Сновську громаду росіяни з боку населеного пункту чорноземний городок обстрілювали двічі: зранку мінометами -10 вибухів, у другій половині дня із САУ - 4 вибухи.

Протягом дня ворог п’ять разів обстрілював територію Новгород-Сіверської громади. Загарбники вели вогонь з боку російських населених пунктів случевськ та дареєвськ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії – всього близько 40 прильотів. Також над територією громади ворожий дрон здійснив скидання вибухових пристроїв.

По території Семенівської громади ввечері з боку населеного пункту ломаківка росіяни цілили із самохідної артилерійської установки, зафіксовано 5 вибухів.

Пресслужба ДПСУ

Схожі матеріали
Діяльність