З початку літа на водоймах України загинуло 24 людини

clock
08.06.2022 09:47

За оперативними даними на водних об’єктах України лише за минулу добу загинуло  семеро людей, з них – одна дитина. З початку літа, фактично за тиждень, загинуло 24 людини, з них – чотири дитини.

Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання правил безпечної поведінки громадянами. Зокрема, це купання в не обладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані.

Ось лише сухі факти  учорашніх трагедій:

Кіровоградська область. Учора а р. Дніпро в м. Світловодськ вилучено з води та передано на судмедекспертизу тіло чоловіка. Обставини загибелі та причина смерті встановлюються.

Черкаська область. 7 червня о 13 год. 12 хв. до ДСНС надійшло повідомлення про те, що м. Черкаси під час відпочинку на Дніпрі  зник хлопчик   2016 р.н. О 13 год. 40 хв тіло дитини було виявлено у воді біля пірсу. Обставини загибелі та причина смерті встановлюються. 

Того ж дня о 16 год. 44 хв. до ДСНС надійшло повідомлення про те, що на ставку в  с. Дзензелівка Уманського району під час відпочинку ймовірно потонула  жінка 1992 р.н.  Станом на 8 червня зниклу так і не знайдено, роботи будуть продовжені з залученням водолазів  

Дніпропетровська область: 7 червня о 22 год. 23 хв. на р. Вовча в с. Василівка Синельниківського району рятувальниками  вилучено з води та передано на судмедекспертизу тіло  чоловічої статі. Обставини загибелі та причина смерті встановлюються.

Київська область: 7 червня о 15 год. 18 хв. на озері в с. Княжичі Броварської ТГ рятувальниками  вилучено з води та передано на судмедекспертизу тіло  чоловіка 1986 р.н. Обставини загибелі та причина смерті встановлюються.

Одеська область: 7 червня о 19 год. 29 хв. на ставку біля с. Обжила   Подільського району рятувальниками   вилучено з води та передано на судмедекспертизу тіло  чоловікам  1991 р.н., який потонув під час купання .

Днем раніше  до ДСНС надійшло повідомлення про те, що на ставку в с. Світле Одеського району під час відпочинку пірнув у воду та зник  чоловік 1999 р.н.

До пошукових робіт було залучено   5 водолазів, тіло було виявлено лише на наступний день 

Тож, аби зменшити показники загибелі на водних об'єктах, фахівці Служби порятунку патрулюють місця відпочинку біля води, а також щодня проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку. Проте, найбільш дієвим превентивним методом є власна обачність та відповідальність кожного громадянина!

            Зважаючи на кількість надзвичайних подій біля водойм, Державна служба України застерігає: для того, щоб уникнути трагедії під час відпочинку, необхідно завжди дотримуватися елементарних правил безпеки! Зокрема:

•           пам'ятайте - відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;

•           ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;

•       не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;

•        не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;

•           не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;

•           не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;

•           температура води повинна бути не нижче +17 °С;

•      плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин;

•        слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру;

ДСНС України

Схожі матеріали