З Днем державного герба України!

clock
19.02.2024 12:15

Наш герб – живий доказ тисячолітньої державної традиції України. Один із найдавніших геральдичних символів світу. І він же герб Великого князя Київського Володимира, який поставив Київську Русь серед найсильніших держав середньовічної Європи.

І цей зв’язок сучасної української державницької традиції з давніми княжими часами для нас очевидний. Нам не потрібно його доводити через усілякі маніпуляції історією, як це робить наш ворог. Бо дух тисячолітньої давнини у нашому національному гербі – тризубі. 

Щодня в нашій древній столиці ми бачимо храми й пам’ятки тих часів – Софію Київську, Михайлівський Золотоверхий, Києво-Печерську Лавру, Золоті Ворота. Вони відомі на цілий світ й охороняються ЮНЕСКО як внесок українського народу в світову культурну спадщину.

Ми  свідомі свого коріння, свого походження, своїх традицій, віри, культури й мови, своєї історії, наукових та економічних надбань нашого народу. І ми пишаємося ними. 

Ми любимо свою рідну землю. І понад тисячоліття б’ємося з усіма загарбниками, які хочуть у нас забрати нашу прекрасну країну, а нас зробити рабами.

І ми знаємо, що ми переможемо. Бо нас щодня надихає слава Володимирового Тризуба, який є в кожного нашого захисника на шевроні чи кашкеті, в кожного українця в паспорті і в кожної української дитини у свідоцтві про честь народитися на цій благословенній землі.

Зі святом! Слава Україні! Слава нашому Тризубу!

Сьогодні Департаментом освіти, науки та спорту МВС ініційовано проведення челенджу до Дня Державного герба України за участю учасників освітнього процесу ЗВО системи МВС.

Депратмент комунікації МВС України

Схожі матеріали