Контраст
Шрифт

«Хочу продовжити справу батька і якнайшвидше вибити окупантів з території України», — кандидат до штурмової бригади «Лють» Дмитро Казіміров

clock
07.03.2023 10:26

Дмитро, попри доволі юний вік, відчуває в собі достатньо сили, здорової злості та наснаги, щоб продовжити справу батька і разом з тисячами інших захисників поставити переможну крапку у цій війні.  

Дмитро Казіміров — вихованець спортивної підготовчо-поліцейської школи «Самсон-Право». Переможець Чемпіонату Європи та бронзовий призер Чемпіонату Світу з рукопашного бою. Зараз юнак навчається на третьому курсі Національного університету біоресурсів і природокористування України. 

24 лютого минулого року, коли почалась війна, 18-річний Дмитро з Києва зателефонував до батька і сказав, що хоче вступити до лав територіальної оборони. 

Тоді Євген Казіміров відмовив сина і наголосив, що це його війна. Чоловік, як офіцер запасу, літаючий штурман, у перший день широкомасштабного вторгнення прийшов до військкомату. За кілька днів з колегами здав усі необхідні тести й приступив до виконання бойових завдань. 

2 березня його літак піднявся по тривозі авіанападу на аеродром, далі по Житомирському напрямку був повітряний бій. Зі слів селян, льотчики врятували від розгрому село Довбиш Новоград-Волинського району: вивели літак в ліс — і тоді в кабіну влучила ракета. Екіпаж загинув. Штурман військового літака загинув 2 березня 2022 року під час повітряного бою на Житомирщині.

«Я пишаюсь своїм батьком. Хочу продовжити його справу і якнайшвидше вибити окупантів з території України», - говорить Дмитро.  

Батько Дмитра, Євген Казіміров, нагороджений (посмертно) орденом «За мужність» III ступеня.

Національна поліція України 

 

Схожі матеріали
Діяльність