Херсонщина: внаслідок російської агресії поранено сімох людей

clock
18.07.2024 11:15

Упродовж минулої доби російські війська обстрілювали цивільну інфраструктуру Херсонського та Бериславського районів з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню та БпЛА. 

Від комбінованих ворожих обстрілів потерпали Херсон, Антонівка, Придніпровське, Садове, Кизомис, Білозерка, Широка Балка, Велетенське, Нововоронцовка, Львове, Михайлівка, Гаврилівка та Червоне. У населених пунктах пошкоджень зазнали 22 приватні та чотири багатоквартирні будинки, п’ять автомобілів, дві господарські споруди, на території свиноферми загинуло 37 свійських тварин та згоріло майже 10 тонн заготовлених сухих кормів.

Вдень окупанти відкрили артилерійський вогонь по Дніпровському району Херсона. Снарядами пошкоджено чотири багатоквартирні будинки та два автомобілі підприємства. На вулиці під обстріл потрапила 47-річна жінка, у неї мінно-вибухова травма та уламкове поранення голови. У Корабельному районі в результаті артилерійського обстрілу приватного житлового сектора пошкоджено господарську споруду.

Згодом російські окупаційні війська завдавати ударів FPV-дронами по центральній частині Херсона та Дніпровському району, на щастя, люди не постраждали.

Упродовж доби російські військові з артилерії били по Антонівці. В результаті ударів пошкоджено три приватні будинки та постраждали троє людей: у 62-річного чоловіка вибухова та черепно-мозкова травми, 84-річна жінка отримала контузію, вибухову та черепно-мозкову травми, а у третього 62-річного постраждалого рвана рана обличчя. Також у лікарню звернулася 45-річна жінка, яка отримала мінно-вибухову травму та контузію в результаті обстрілу селища 16 липня. На Антонівку російські окупанти також скинули вибухівку з безпілотника - пошкоджень зазнав приватний будинок.

В результаті артилерійського обстрілу Білозерки поранення отримала 33-річна жінка, пошкоджено чотири приватні будинки.

росіяни вдарили дроном типу «FPV» по одному з населених пунктів у Тягинській громаді. Внаслідок вибуху вогнепальні рани отримав 52-річний працівник місцевої пожежної охорони.

Артилерійськими обстрілами пошкоджено сім будинків у Гаврилівці, три – у Кизомисі, один – у Широкій Балці.

Також російська армія здійснила комбінований обстріл з артилерії та РСЗВ Придніпровського. На щастя, обійшлося без постраждалих.

російські війська вдарили FPV-дронами по Нововоронцовці, Михайлівці та Велетенському. Вибухами пошкоджено два автомобілі та три приватні будинки.

У Червоному внаслідок удару FPV-дрона загорілася суха трава і вогонь швидко поширився на територію свиноферми. Там загинуло 37 свійських тварин та згоріло майже 10 тонн сухих кормів, знищені господарські споруди.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які надавали допомогу постраждалим, ліквідували та документували наслідки російських атак.

За минулу добу поліція відреагувала на 366 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Національна поліція України


 

Схожі матеріали