Кабмін схвалив постанову, якою затверджено Порядок та строки передачі поліцейським розпорядження на випадок своєї загибелі про виплату грошової допомоги

clock
18.07.2024 17:00

Про це на своїй офіційній сторінці у Facebook повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий.

Відповідний документ спрямований на реалізацію Закону України від 09 грудня 2023 року № 3515-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо призначення і виплати одноразової грошової допомоги». Цим Законом регламентовано, що поліцейський має право скласти особисте розпорядження на випадок своєї загибелі (смерті) про виплату одноразової грошової допомоги особі (особам).

На реалізацію цієї норми Урядом затверджено Порядок, у якому нормативно визначаються процедурні та часові межі складання розпорядження поліцейським.

Передбачається, що таке розпорядження складається в довільній формі на папері (друковано або рукописно), а справжність підпису засвідчує керівник органу поліції або нотаріус. Відповідне розпорядження в присутності поліцейського упаковується в конверт і в подальшому зберігається в кадровому підрозділі в особовій справі поліцейського.

Поліцейський має право в будь-який час скасувати розпорядження або написати нове,  звернувшись з  відповідним рапортом до керівника органу поліції.

Про загибель (смерть) поліцейського кадровий підрозділ повідомляє особам, на користь яких складено розпорядження.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали