Контраст
Шрифт

Харківській національний університет внутрішніх справ отримав партію криміналістичного обладнання

clock
02.10.2022 10:00

Допомогу курсантам надала мережа експертно-криміналістичних підрозділів поліції Англії та Уельсу – NPCC Forensic Capability Network (FCN).

Під час війни усі підрозділи Національної поліції працюють у посиленому режимі не тільки над розкриттям злочинів загальнокримінальної спрямованості, але й над військовими злочинами. Питання використання сучасних технічних засобів є дуже актуальним і британські колеги не стали осторонь у ці складні для нашої країни часи. 

Для використання в навчальному процесі та практичній діяльності експертно-криміналістичних підрозділів Національної поліції України Харківському національному університету внутрішніх справ передано першу партію криміналістичного обладнання, до якої увійшла комп'ютерна та фототехніка. 

Вже зібрана та готується до передачі друга партія криміналістичного обладнання, до якої входять фотоапарати, криміналістичні освітлювачі, зокрема, унікальні стаціонарні криміналістичні освітлювачі Foster + Freeman, копістенди, електронні ваги, термозварювачі, лабораторний посуд та інше криміналістичне обладнання.

Обладнання надійшло безпосередньо від експертно-криміналістичних підрозділів поліції Англії та Уельсу через Мережу криміналістичних можливостей (FCN, Forensic Capability Network), яка є частиною Ради Керівників Національної Поліції Сполученого Королівства (NPCC, National Police Chiefs Council) за персонального сприяння керівниці кадрової стратегії Мережі FCN Джоан Моррісі.

Передача обладнання є лише частиною науково-практичного співробітництва між ХНУВС та FCN, яке реалізується за ініціативи ректора Харківського національного університету внутрішніх справ Валерія Сокуренка та безпосереднього сприяння завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем психологічного забезпечення правоохоронної діяльності Олексія Сердюка, провідного наукового співробітника науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів Тетяни Матюшкової.

ХНУВС

Схожі матеріали
Діяльність