Ворожі БПЛА, авто у розшуку та контрабанда: як минула доба у прикордонників (ВІДЕО)

clock
09.02.2024 16:30

Прикордонники зірвали масовану атаку дронами на Запорізькому напрямку. Окупанти намагалися атакувати позиції українських захисників, застосувавши масований удар дронами. Однак українські захисники  гідно відбили "атаку" антидроновими рушницями.

В результаті роботи прикордонників ліквідовано 10 ворожих БПЛА. 

Тим часом на Чернігівщині прикордонники та поліцейські виявили схрон з арсеналом зброї ­- гранатометами, кулеметами, автоматами та боєприпасами. У нежитловій будівлі одного з віддалених сіл Корюківщини правоохоронці виявили три кулемети, сім протитанкових гранатометів, три автомати, постріл до СПГ, дві гранати із запалами, 100 набоїв до автоматичної стрілецької зброї. Все знайдене поліцейські вилучили та направили для проведення експертних досліджень.

Придатні боєприпаси будуть передані підрозділам Сил оборони України, а непридатні до використання - знищать.

Також під час проведення перевірочних заходів прикордонники Чопського загону виявили транспортний засіб, який з 2014 року перебував у розшуку як викрадений.
Легковик "Range Rover" іноземної реєстрації зупинили з метою перевірки. Керував автівкою 43-річний закарпатець, який уже потрапляв у поле зору правоохоронців, як пособник переправників через державний кордон чоловіків призовного віку.

З'ясувалося, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу містить ознаки підробки. У ході подальших заходів було встановлено, що легковик перебуває у розшуку уже 10 років, як викрадений на Київщині. На місце події викликали співробітників Нацполіції. Направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ч.4 ст.358 ККУ "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів".

Транспортний засіб вилучено.

Окрім того на Закарпатті прикордонники виявили 14 ящиків алкогольних напоїв та 6 ящиків сигарет без товаросупровідних. Під час несення служби на контрольному посту, прикордонний наряд зупинив транспортний засіб Mercedes-Benz Atego під керуванням 21-річного жителя Виноградівщини. На товар він не мав жодних товаросупровідних документів. До місця події прикордонники викликали співробітників Бюро економічної безпеки. Транспортний засіб та алкогольні напої було вилучено встановленим порядком.

Загалом за добу 8 лютого західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 57 тисяч осіб та 17 тисяч транспортних засобів.

З України вибули 30 тисяч осіб. 19 тисяч з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

До України прослідували 27 тисяч осіб, 23 тисячі з них – громадяни України.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали