Вміти рятувати життя: вдруге МВС спільно із НГУ провели заняття з такмеду для українських журналістів

clock
21.09.2024 12:00

За ініціативи Міністерства внутрішніх справ України для медійників провідних ЗМІ було організовано заняття на полігоні з тактичної медицини. Рятувати життя, накладати турнікети й зупиняти кров навчав один з найкращих інструкторів тактичної медицини Національної гвардії України – Олександр “Байкер” Корнійчук.

До навчання з такмеду долучились комунікаційники, журналісти та оператори, які зокрема, працюють, на гарячих напрямках фронту. Розпочався день на полігоні з теорії. Байкер постійно повторював, що в умовах життя під час війни кожен свідомий громадянин має вміє надавати допомогу собі й оточуючим. 

Разом із Олександром Корнійчуком медійники перевірили свої тактичні аптечки, аби усі складові всередині були якісними й ефективними – бо ці важливі деталі рятують людське життя. 

Інструктор медичної служби наголосив, що неякісні матеріали можуть лише нашкодити пораненому. Але не вміння користуватись ними так само небезпечно, як і їхня погана якість. Закріпивши знання та вміння з тактичної медицини, учасники тренінгу спробували використати їх на практиці. Під звуки пострілів й вибухів, вони мали евакуювати з вигаданого поля бою пораненого колегу. 

За легендою історії – під час порятунку було травмовано ще одну людину. Тож група мала оперативно реагувати, адже це вже задача з зірочкою. На щастя, спільними зусиллями, використовуючи набуті вміння, усіх вдалося врятувати. 

Байкер зауважив, що коли подібні стресові ситуації відбуваються на фронті чи місцях ворожих “прильотів”, діяти потрібно швидко й злагоджено, адже кожна секунда – це шанс на порятунок здоров’я й життя людини.

Нагадаємо, вперше для українських медійників МВС спільно з НГУ провели навчання по тактичній медицині рік тому.

Також, МВС України публікувало серію випусків «Поради "Байкера"» – переглянути можна на офіційному YouTube-каналі відомства.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали