Виховуємо Героїв майбутнього: історія директора Дніпровського ліцею МВС України (ВІДЕО)

clock
02.07.2024 14:00

Нині Олександр Твердохліб – директор Дніпровського ліцею безпекового спрямування та національно - патріотичного виховання при МВС України. З 2014 року він захищає нашу державу. Каже, що зараз як ніколи важливо підтримувати дітей поранених та загиблих Героїв.

Про це він розповів в інтерв’ю журналістам Департаменту комунікації МВС України.

«Наразі ми запускаємо цей дуже важливий проєкт, намагаємось вкласти у нього душу і зробити, щоб це були найкращі навчальні заклади такого зразку. У виховній роботі ми фокусуємось на прогресі, розвитку, авіамоделюванні та програмуванні. Важливо допомагати дітям, щоб вони розібралися, чому справді хочуть присвятити життя», – каже Олександр Твердохліб.

Чоловік зазначає, що ліцеїсти під час навчання перебуватимуть на повному державному утриманні, що передбачає забезпечення безкоштовним п'ятиразовим харчуванням, форменим одягом та проживання в комфортабельних кімнатах:

«Наразі у ліцеях вже закінчені ремонти, там нові меблі, де ліцеїсти житимуть та навчатимуться. Це важливо, бо наші ліцеї на повному забезпеченні. Окрім того у нас є спортивні майданчики та  кімнати для згуртування».

Окрема увага – викладачі ліцеїв,  головна мета яких не просто подати матеріал, а зацікавити дітей. Сам Олександр з 2014 року і до повномасштабного вторгнення постійно знаходився у найгарячіших точках Луганщини. Потім в складі об'єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють» продовжив захищати нашу державу.

«Службу у батальйоні починав з рядової посади, був командиром взводу, потім був інспектором, заступником командира роти. У 2020 році загинув наш командир батальйону. Він був справжнім патріотом та наставником. Треба було втримати цей підрозділ, тим паче, що він став іменним, щоб він продовжував виконувати свої бойові задачі», – пригадує чоловік.

Більше про історію Олександра Твердохліба – дивіться у нашому відео.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали