Вимагав 600 тисяч гривень з підлеглих: поліцейські затримали командира взводу в Дніпрі

clock
14.10.2023 09:40

Правоохоронці Дніпра затримали командира взводу одного із батальйонів ЗСУ за вимагання хабаря з підлеглих. Військовослужбовець вимагав неправомірну вигоду від чотирьох своїх підлеглих - по 150 тис. гривень з кожного.

За несплату хабаря обіцяв завдати перешкоди при проходженні служби та подальшого нарахування грошових коштів за виконання бойових завдань.  

49-річного чоловіка затримали безпосередньо під час отримання коштів. У затриманого в службовому автомобілі виявили гроші - 600 тисяч гривень. Їх він отримав як хабар. Окрім того в автівці військового було два пістолети, антидронова рушницю та інші речові докази. А під час обшуку за його місцем мешкання правоохоронці виявили 20 нових коптерів, зарядну станцію EcoFlow та патрони. 

Фігуранту загрожує кримінальна відповідальність за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України  (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Національна поліція України

Схожі матеріали