Інна Ящук: Мета МВС — навчити людей з порушенням зору жити повноцінно

clock
15.10.2024 21:00

Два дні тому в одному з реабілітаційних центрів МВС завершився курс “Перезавантаження” для ветеранів, які втратили зір на війні. Про це в ефірі Національного телемарафону “Єдині новини” розповіла Державний секретар МВС України Інна Ящук. 

У 2023 році на базі медичного реабілітаційного центру на Київщині впровадили курс “Перезавантаження” для ветеранів, які частково або повністю втратили зір внаслідок збройної агресії рф. Основна мета реабілітаційного курсу – мотивація і адаптація до нових умов, а також соціалізація захисників та захисниць.

“У співпраці з ГО «Трініті хаб» та Українським товариством сліпих була розроблена програма для соціальної та психологічної реабілітацій, а також для відновлення життєвих навичок наших ветеранів”, – зазначила Державний секретар МВС Інна Ящук.

Вона зазначила, що кожного незрячого супроводжують ментори, які також мають втрачений зір, але досягли певних результатів і навичок, тож розуміють, які знання необхідні першочергово. Аби Герої відчували себе самодостатніми та впевненими їхні заняття з орієнтування у просторі можуть відбуватись в магазинах чи метро.

“Перша група у 2023 році, яка відвідала наш реабілітаційний курс, порівняла його із закладом освіти. Ми з медичними працівниками намагаємось для кожного індивідуально підібрати розклад дня, де є ерготерапія, фізіотерапія, танці та заняття із психологом”, – зауважила Інна Ящук.

Життя у невізуальному світі: ветерани із втратою зору пройшли реабілітацію у медцентрі МВС

Нагадаємо, 15 жовтня у світі відзначають День білої тростини, яка є символом незрячих людей. Детальніше про реабілітацію, яку надає Міністерство внутрішніх справ ветеранам, які частково чи повністю втратили зір на війні – дивіться у відео.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали