В Харківській області за добу поліцейські доставили у відділки для перевірки 30 осіб за підозрою у причетності до ДРГ та у проведенні пропагандистської діяльності

clock
28.09.2022 09:39

Протягом минулої доби поліція відреагувала на 1766 повідомлень від громадян про правопорушення та події на Харківщині. 

Країна-агресор продовжує завдавати удари по населеним пунктам Харківської області. Ворожі війська атакували населені пункти Чугуївського, Куп'янського, Харківського, Ізюмського та Лозівського районів області. В результаті обстрілів пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, гаражі та крамниці. Є загиблі та травмовані. Співробітники слідчо-оперативної групи провели огляди місць подій, зібрали речові докази. Слідчими відкриті кримінальні провадження за фактами порушень законів та звичаїв війни.

На блокпостах минулої доби правоохоронці спільно з військовослужбовцями здійснили перевірку 1000 транспортних засобів для недопущення потрапляння до регіону зброї та наркотиків.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 30 осіб.

Поліцейські наглядають за безпекою на дорогах Харківщини. Минулої доби виявлено 3 факти керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Щодо порушників складені протоколи за ч. 1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Щодня працівники поліції дбають про безпеку та соціальний захист мешканців міста та області, забезпечують продуктами харчування та предметами першої необхідності деокуповані населені пункти, допомагають громадянам евакуюватись з небезпечних територій.

Працівники поліції доставили та передали продуктові набори Зміївській районній організації ветеранів і пенсіонерів ОВС та дитячому будинку міста Зміїв.

Відновили свою роботу підрозділи поліції на звільнених територіях. Співробітниками поліції забезпечується публічна безпека та порядок на 8 напрямках деокупації: Балаклійському, Куп’янському, Ізюмському, Золочівському, Липецькому, Вовчанському, Чугуївському, Великобурлуцькому.

Тривають роботи по обстеженню та розмінуванню населених пунктів. Працівниками вибухотехнічної служби Національної поліції України з початком деокупаційних заходів обстежено територію загальною площею близько 900,8 гектара. Вилучено 16598 вибухонебезпечних предметів, знищено – 658.

Слідчими підрозділами Національної поліції України здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів у звільнених населених пунктах. Всього з початку деокупаційних заходів зареєстровано 623 воєнних злочинів, з яких найбільше за ст. 438 КК України – 560, за ст. 111-1 КК України – 55 та інші.

Відділ комунікації поліції Харківської області 

Схожі матеріали