В північних регіонах України тривають спільні навчання «Північний буревій»

clock
01.10.2022 15:43

На одній з ділянок кордону в рамках навчання Сили оборони України вкотре відпрацювали порядок дій на випадок загострення ситуації. 

Першими в бік державного рубежу висунулися резерви Державної прикордонної служби України, а невдовзі – Збройних Сил та Нацгвардії. Бійці та техніка відпрацьовували взаємодію під час переходу в оборону, дії із блокування визначеного району для недопущення просування військ агресора, виявлення диверсантів, коригувальників, інших ворожих елементів. Учасники навчань тренувалися спільно виконувати завдання, як на позиціях та блокпостах, які були облаштовані завчасно, так і займати оборону, розгортати контрольні пости на визначеній ділянці.

«Всі підрозділи мають бути одним міцним кулаком, щоб наша держава залишилась нашою державою, зміцніла, давала відсіч будь-якому агресору, звідки б він не прийшов», - наголосив заступник начальника прикордонного загону полковник Олександр Середа. Він зауважив, що враховуючи події 24 лютого на ділянці Чернігівського загону, це особливо актуально для кордону з білоруссю.

Багато бійців мають бойовий досвід ще з 2014 року, каже прикордонник з позивним «Грім». І у випадку загострення ситуації бійцям на цій ділянці не потрібен час для розкачки. 

«Ми постійно тут, ми постійно готові захищати наш край», - наголошує «Грім».

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали