Контраст
Шрифт

В Одесі правоохоронці повідомили підозру корегувальникові, який наводив російські ракети по об’єктах інфраструктури

clock
07.12.2022 18:30

Як встановили поліцейські, 41-річний місцевий мешканець, підтримуючи дії країни-агресора на території України, допомагав армії рф спрямовувати ракети по об’єктах інфраструктури. Координати щодо їхнього розташування, а також інформацію про точність влучання він надсилав у месенджері.

Під час слідства оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області, слідчі облуправління СБУ під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури встановили причетність фігуранта до наведення та корегування вогню по одному з об’єктів.

На підставі отриманих доказів зловмисникові повідомили підозру за ч. 1 ст. 111-2 (Пособництво державі агресору) Кримінального кодексу України. Також правоохоронці провели санкціоновані обшуки та вилучили «чорнові» записи та комп’ютерну техніку. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За пособництво державі-агресору законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність