Контраст
Шрифт

У Нацгвардії розпочався курс підготовки бойових медиків під керівництвом інструкторів операції «UNIFIER»

clock
24.01.2022 16:23

Курс тактичної допомоги пораненим у бойових умовах (Tactical Combat Casualty Care) проводиться не вперше. Канадські інструктори навчають гвардійців рятувати життя побратимів під час бою за допомогою новітніх засобів. Курс буде тривати 3 тижні, за цей час вони стануть кваліфікованими фахівцями своєї справи.

На відкриття курсу завітала міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі, яка на той час перебувала у Міжнародному центрі у рамках офіційного візиту.

«Ми надамо гвардійцям багато інформації з надання домедичної допомоги та відпрацюємо з ними різні бойові ситуації, які допоможуть рятувати життя на полі бою. Цей курс на крок вище базового рівня, він призначений не для всіх військових, а саме для бойових медиків», – зазначив один із інструкторів Збройних Сил Канади.

Проводять курс 4 інструктори операції «UNIFIER» та 2 інструктори від Нацгвардії. На першому тижні гвардійці відпрацюють всі теоретичні питання та повторять основи надання домедичної допомоги, а також навчаться працювати з новим обладнанням. Після цього на них чекає відпрацювання тактичних сценаріїв, максимально наближених до бойових умов. Вони будуть засвоювати інформацію для подальшої інструкторської діяльності.

«Курс побудований на принципах, які ми застосовуємо в Канаді. У ньому зібраний досвід із бойових операцій, а також досвід інших країн, таких як США, Нова Зеландія та Австралія. Інструктори нададуть весь навчальний матеріал, який може знадобитися. Вони мають навчити людей надавати допомогу без участі медика», – доповнив канадський інструктор.

Після проходження курсу військові знатимуть, як правильно зупиняти сильні кровотечі, прочищати дихальні шляхи за допомогою медичних трубок, розпізнавати і боротися з признаками пневмотораксу, вести тактичний догляд у бойових умовах та забезпечувати безпечну евакуацію.

Все це буде починатися з правильного огляду тіла, а розпізнавши симптоми, вони зможуть надати домедичну допомогу до того, як поранений попаде до рук фахівців. Чим раніше буде надано допомогу пораненому, тим більше шансів зменшити смертність на полі бою.

Військовослужбовці закінчать цей курс зі знаннями та навичками, які дозволять їм мінімізувати людські втрати внаслідок поранень на полі бою та покращити загальну виживаність поранених.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Схожі матеріали
Діяльність