В МВС розглянули Концепцію військово-патріотичного виховання

clock
10.03.2023 14:04

На спільній нараді ректори відомчих вишів та представники підрозділів системи МВС розглянули заходи щодо реалізації Концепції військово-патріотичного виховання в МВС України та шляхи її впровадження. Також присутнім презентували  відеоролик про штурмові підрозділи МВС, зокрема розповіли про стан формування бригади «Лють».

На початку зустрічі перший заступник директора Департаменту освіти, науки та спорту Антон Сизоненко розповів про важливість створення та реалізації Концепції військово-патріотичного виховання в МВС України в умовах воєнного стану та закликав присутніх випрацювати комплексний підхід до військово-патріотичного виховання молоді.

Далі слово передали представнику бригади «Лють» Олександру Волошину, який презентував відеоролик про штурмові підрозділи МВС. Також він розповів, що на сьогодні до бригади надійшло понад 8 тисяч заявок, але прийом триває. Окрім того, він продемонстрував екіпірування бійця штурмової бригади, розповів про етапи підготовки, а також про види грошового і соціального забезпечення.

Під час виступів ректорів закладів вищої освіти та представників підрозділів МВС щодо обміну досвідом з питань військово-патріотичного виховання в умовах воєнного стану та обговорення шляхів реалізації Концепції прозвучала пропозиція внести зміни в програму навчання курсантів вишів, яких готують для забезпечення публічної безпеки у мирних містах, але не для несення служби в умовах воєнного стану чи бойових дій.

Державний секретар МВС Інна Ящук підсумувала обговорення і зауважила, що робота з військово-патріотичного виховання має проводитися комплексно та спільними зусиллями органів державної влади. Також необхідно розробити план підготовки молоді, який можна взяти для впровадження в обороні країни.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали