Контраст
Шрифт

Усіх об’єднувало одне – помститись окупантам за кожен постріл на нашій землі, - прикордонник Вадим

clock
30.01.2023 13:20

Свій військовий шлях військовослужбовець розпочав у 2019 році приєднавшись до прикордонного відомства. З початком повномасштабного вторгнення його підрозділ пройшов підготовку та вирушив на схід України. 

З червня по жовтень підрозділ, командиром відділення якого був Вадим, виконував бойове завдання на Донеччині. Разом із побратимами вони займали позицію поблизу Тетянівки.

«Наша позиція була однією із «найвеселіших», ворожі обстріли майже не припинялись. Навіть під час найбільших артилерійських та мінометних ворожих атак ми усі тримались разом, часто жартували для підняття настрою. Мої бійці були дуже вмотивовані, і усіх об’єднувало одне бажання – помститись окупантам за кожен постріл на нашій землі» – згадує прикордонник.

Цей рубіж бійці тримали понад два місяці. І хоч увесь час окупанти безжально гатили по їх позиції, вони не відступили ні на метр, а пішли в наступ.

Спочатку прикордонники облаштували позицію на околиці Святогірська, через добу до них приєднались побратими із ЗСУ. У складі Сил оборони підрозділ Вадима одними з перших зайшли в місто.

Розлючена ворожа армія в першу ніч обстрілювала Святогірськ, проте без успіху. На звільнених територіях наших Захисників радісно зустріли місцеві жителі. Військовослужбовці в першу чергу доставили для них продукти та ліки.

Невдовзі Вадим із побратимами знову вирушать на передову. Проте він впевнений, що цього разу вони повернуться з Перемогою. Адже найбільша мрія прикордонника – створити свою сім’ю у вільній Україні!

За значний внесок у справу забезпечення охорони державного кордону, захисту суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового та конституційного обов’язків Вадима нагороджено відзнакою Міністерства внутрішніх справ України «За відвагу в службі».

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали
Діяльність