Українські рятувальники отримали від британських колег парк пожежно-рятувальної техніки – Мері Акопян

clock
27.10.2022 15:30

Як повідомила заступниця міністра внутрішніх справ, сьогодні, 27 жовтня, працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій отримали від уряду Великої Британії та Північної Ірландії дев’ять пожежно-рятувальних автомобілів, а також пожежно-рятувальне обладнання.

Гуманітарна допомога від британських партнерів включає пожежно-рятувальні авто, шліфувальні машинки, пошуковий набір для мін, генератори, сумки з гідравлічними шлангами, спецодяг, каски та багато іншого важливого вантажу на суму майже 300 тисяч гривень. 

Церемонія передачі відбулася у Львові за участі заступниці міністра внутрішніх справ України Мері Акопян, начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького та начальника ГУ ДСНС України у Львівській області Юрія Кагітіна. Британську сторону представляла засновниця ГО з безпеки дорожнього руху «Impact», яка є партнером британської спільноти FIRE AID UK, Оксана Романуха.

Мері Акопян підкреслила, що поряд із повсякденними обов’язками рятувальники в умовах воєнного часу виконують величезний обсяг завдань, пов’язаних із ліквідацією наслідків вторгнення армії рф.

«Сьогодні рятувальники повинні бути спроможні реагувати на всі можливі виклики. Тому оновлення матеріально-технічної бази значно підвищить боєздатність пожежно-рятувальних підрозділів та сприятиме ефективному виконанню завдань за призначенням. Дякую уряду Великої Британії та Північної Ірландії, ГО «Impact», FIRE AID UK та всім, хто посприяв у наданні допомоги нашим героям-рятувальникам», – зазначила заступниця очільника МВС.

Своєю чергою Оксана Романуха зазначила, що кожен відправлений британським народом конвой – це вияв солідарності з українцями.

«Ми й надалі плануємо допомагати рятувальникам у цей нелегкий час. Захоплюємося мужністю українських вогнеборців і сподіваємося, що допомога у вигляді автомобілів та обладнання допоможе їм у роботі», – сказала Оксана Романуха.

«Дуже вдячний за надану ДСНС допомогу. Кожен автомобіль та кожен захисний костюм – приносять користь не тільки рятувальникам, а й державі. Своєю допомогою ви даєте можливість швидше реагувати на надзвичайні ситуації, адже відлік іде не на години, а на секунди. Ви не просто допомагаєте, ви рятуєте життя українців», – зазначив начальник ГУ ДСНС України у Львівській області Юрій Кагітін.

Слід зазначити, що це вже не перша допомога від Уряду Великої Британії та Північної Ірландії українським рятувальниам. Загалом надано 63 одиниці пожежно-рятувальної техніки та чимало пожежно-рятувального спорядження.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали