Контраст
Шрифт

Українські прикордонники ознайомилися із засадами та принципами роботи колег із Словаччини

clock
02.10.2022 16:46

Упродовж тижня військовослужбовці отримували знання для впровадження безпечного та інклюзивного українсько-словацького кордону.

У рамках міжнародного проєкту “Safe and Inclusive Border between Slovakia and Ukraine (Безпечні та інклюзивні кордони між Словаччиною і Україною)”, військовослужбовці Чопського прикордонного загону спільно з представниками Державної митної служби України здійснили ознайомчий візит до Бюро Прикордонної поліції та поліції у справах іноземців Президії поліцейського корпусу, а також до Митного Директорату Словацької Республіки. 

Проєкт реалізовано Міністерством внутрішніх справ Словаччини, Словацькою асоціацією зовнішньої політики у партнерстві з Державною прикордонною службою України, Державною митною службою України, Ужгородським національним університетом та головним партнером і організатором в Україні – Центром аналізу регіональних ризиків.

Метою навчального курсу був обмін сучасним передовим досвідом правоохоронців обох держав, підвищення рівня професійної підготовки прикордонників, вивчення норм та положень Шенгенського законодавства.

Упродовж тижня прикордонники ознайомлювалися із засадами та принципами роботи прикордонної поліції Словаччини, порядком здійснення прикордонного контролю на зовнішніх кордонах ЄС, порядком роботи з іноземцями та надання статусу біженця або особи, що потребує тимчасового захисту. 

Правоохоронці України та Словаччини обмінювалися досвідом щодо застосування у службово-оперативній діяльності системи аналізу та оцінки ризиків, використання ІТ-технологій та заходів, спрямованих на боротьбу з контрабандою, нелегальною міграцією та торгівлею людьми.

У рамках візиту прикордонники ознайомилися з роботою міжнародного аеропорту «Братислава», порядком здійснення прикордонного та митного контролю та пропускних операцій в цілому.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали
Діяльність