Українки пройшли безкоштовне навчання та отримали посвідчення водія категорії С у сервісному центрі МВС

clock
01.03.2024 16:50

Українські жінки почали пересідати за вантажівки. Допомагає їм опанувати нову професію одна зі шведських неприбуткових організацій, яка запустила в нашій країні перший проєкт безкоштовного навчання. 

Навчальний курс OnTrack надає можливість жінкам отримати професію водійки вантажних автомобілів. Програма складається з теоретичної та практичної підготовки. Участь в проєкті беруть жінки, які мають посвідчення водія категорії В та трирічний водійський стаж. Серед них військовослужбовиці, волонтерки та вимушено переміщені особи. 

Після завершення навчання учасниці проєкту успішно склали іспити в одному з сервісних центрів МВС столиці та отримали посвідчення водія категорії С.

Серед них і волонтерка Людмила. Жінка успішно склала практичний іспит в сервісному центрі МВС з першої спроби. 

«Я часто виїжджаю у складі гуманітарних місій. Відтепер можу сісти за кермо, або підміняти іншого водія в тривалій дорозі. Я пробувала керувати навіть танком, але вантажівкою керувати подобається більше», – розповіла Людмила.

Учасниці навчальної програми переконують, що цей проєкт є дуже актуальним, особливо в умовах сьогодення. Завдяки опануванню нової професії, вони зможуть надалі допомагати та підтримувати не тільки українських військових, а й країну в цілому у цей складний час. 

Головний сервісний центр МВС України

Схожі матеріали